Etiopia. Kolebka kawy czyli tradycja, jakość i…doskonały wstęp do przygody z alternatywnymi metodami zaparzania kawy (np. w dripperze). Guji to region Sidamo, ale ze względu na specjalne walory i charakterystykę jest wyodrębniony. Znany producent Dimtu Tero i termin „Grade 1” są jak podpis, że jakość tej kawy jest najwyższa. Już po pierwszej filiżance w naszym teamie zgodnie przyznaliśmy, że nasz napar ma unikalny aromat i smak. Jest to świetna propozycja szczególnie do drippera, dzięki któremu możemy wydobywać poszczególne nuty smakowe i wciąż na nowo je nazywać. Etiopski charakter podkreślający przyjemnie wyczuwalną mleczną czekoladę i do tego intensywność czarnej herbaty, delikatność jaśminu… a może słodycz brzoskwini przełamana cytrusowym finiszem? Tylko od Was zależy jak Etiopia Guji się dla was otworzy…P.S. Pamiętajcie o naszej recepturze. 24 g kawy zmielonej jak najgrubiej i 400 ml wody. Pamiętajcie o preinfuzji 30 s, a wszystko niech trwa do 3 minut.
https://sklep.ollecafe.pl/etiopia-guji-gr1-organic-jasno-palona-1000g-p-434.html
You must be logged in to post a comment.